• l'Ecume des Jours (map)
  • 4 Krijgslaan
  • Gent, Vlaams Gewest, 9000
  • Belgium

Mozart & Shostakovich

Beleef een uniek concert met als uitvoerders het strijkkwartet ‘Amici Della Musica’ en Evy Van Dongen, klarinet. Ze brengen er het mooie klarinetkwintet van Mozart, en verder vertolken zij ook het 3° strijkkwartet van Dimitri Shostakovich, een werk dat hij schreef in 1946, net na de Tweede Wereldoorlog.

Het strijkkwartet ‘Amici Della Musica’ werd opgericht in 2005 door de Belgische violist Jo Vercruysse. Het is een collectief van hoogbegaafde musici die allen dezelfde passie delen: liefde voor de muziek en samen onder vrienden muziek tot leven brengen op een hoog niveau. Zij waren reeds tweemaal te gast in L'Ecume des Jours, en hopen u opnieuw talrijk te verwelkomen!

Strijkkwarttet Amici della Musica

Jo Vercruysse * viool
Tim Breckpot * viool
Béatrice Derolez * altviool - vervangen voor dit concert door Kaatje Strauven
Wouter Vercruysse * cello

Gastsoliste

Evy Van Dongen * klarinet

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart * Klarinetkwintet in la groot, KV 581
Dmitri Shostakovich * Strijkkwartet n° 3 in fa groot, Op. 73

Inkom

€24,00